Florbalista sezony 2022/23: Stálice a nový lodivod! Kdo po 1. kole vede trenérské kategorie?

Trenéři Milan Fridrich a Luděk Beneš | foto: Tatran Střešovice

Florbalová sezona se pomalu překlání do své finální fáze a na řadu tak přichází anketa Florbalista sezony. Jako druhá na řadu přichází kategorie trenér/ka sezony, ve které bude v 1. kole vyhlášena pětice nejlepších koučů pro ženské i mužské týmy.


První místo v kategorii nejlepšího trenéra/ky mužských týmů aktuálně drží střešovický Milan Fridrich, který je se svým týmem v této sezoně neporazitelný. Tatran se po dvaceti zápasech s patnáctibodovým náskokem vyhřívá na jasné první příčce tabulky Livesport Superligy.

V top dvojici je ještě hlavní trenér mužské reprezentace a strůjce stříbrného úspěchu z MS ve Švýcarsku Jaroslav Berka, který má už teď nejvíce bodů, co kdy v anketě získal. Hned za tím je trenér Bohemians Michal Jedlička, který s klokany také zažívá velmi povedenou sezonu. Již po prvním kole hlasování má kouč přezdívaný "Bedla" dobrý náběh na svůj osobní rekord v anketě.

Velká překvapení jsou ale na čtvrté a páté pozici, na nichž najdeme "nováčka" v podobě Luďka Beneše, který se v top pětici vyskytuje poprvé od sezony 2016/17 a Petra Novotného. Lodivod Mladé Boleslavi po třech stříbrech v této anketě v řadě padá o tři příčky níže.

Průběžné pořadí ankety trenér/ka mužských týmů sezony (top 5) po 1. kole hlasování

1. Fridrich Milan (Tatran Střešovice)
2. Berka Jaroslav (reprezentace mužů)
3. Jedlička Michal (FbŠ Bohemians)
4. Beneš Luděk (Tatran Střešovice)
5. Novotný Petr (Předvýběr.CZ Florbal MB)


Na špici kategorie ženských trenérů je poprvé kouč mistryň Extraligy žen 2021/22. Trenér ostravského FBC se po loňském třetím místě vyhoupl a nyní suverénně vede. Hned za ním je pak nováček Martin Czeczinkar, který si svou premiéru v anketě odbyl teprve loni a s pouhými třemi body tehdy skončil až na dvanácté příčce, jehož Bulldogs zaznamenaly raketový vzestup ode dna.

Propad, který je způsobený především jeho přechodem k mužskému áčku Vítkovic, ale zaznamenal dosud nejúspěšnější kandidát a laureát ankety. Hlavní kouč juniorské reprezentace žen Tomáš Martiník je aktuálně třetí, za ním jsou pak Jiří Velecký a chodovský lodivod Ondřej Neuman.

Průběžné pořadí ankety trenér/ka ženských týmů sezony (top 5) po 1. kole hlasování

1. Robenek Jakub (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava)
2. Czeczinkar Martin (Bulldogs Brno)
3. Martiník Tomáš (reprezentace juniorek)
4. Velecký Jiří (1. SC TEMPISH Vítkovice)
5. Neuman Ondřej (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se