Florbalista sezony 2022/23: Juniorské kategorii vévodí Brucháčková s Gattnarem

Anna Brucháčková během zápasu Mistrovství světa juniorek 2022 proti Švýcarsku | foto: Český florbal

Základní část florbalové sezony se pomalu blíží do svého finiše a s ním přichází i 1. kolo hlasování v tradiční anketě Florbalista sezony. Nyní si představíme pětici nejlepších juniorek a juniorů probíhající sezony.


První dvě místa v kategorii juniorů okupují dva vítkovičtí rytíři. Na čele se nachází 18letý Martin Gattnar a hned v těsném závěsu za ním stejně starý Adam Zubek. Oba útočníci již nastupují převážně v mužské kategorii a v superlize si drží průměr přes jeden a půl bodu na utkání. Martin, mladší z bratrského dua Gattnarů, se stal celkově osmnáctým juniorem, který se dokázal čtyřikrát v řadě umístit v pořadí ankety. 

Třetí místo patří Jaroslavu Petrákovi, taktéž mladšímu z bratrské dvojice, která spolu nastupuje za pražskou Bohemku. Ve své první sezoně v nejvyšší soutěži stihl v devatenácti kláních nasázet úctyhodných sedmadvacet branek a je tak hned po Jakubu Buršíkovi nejlepším střelcem klokanů. Stejně jako Martin Gattnar také nastupuje za juniorskou reprezentaci. 

Čtvrtý se mezi juniory nachází teprve 17letý obránce Tatranu Šimon Vavroušek. Ten se dokázal prosadit do nabitého superligového kádru Střešovic, kde podává vyrovnané výkony v první lajně. V důležitých ligových kláních nastupuje i po boku zkušeného kapitána reprezentace Ondřeje Němečka. Nejlepší pětici uzavírá liberecký Filip Smutný. Pro kanonýra zpod Ještědu bude velice těžké zopakovat stříbrné umístění z posledního vyhlášení ankety.

Průběžné pořadí ankety junior sezony (top 5) po 1. kole hlasování

1. Gattnar Martin (1. SC TEMPISH Vítkovice)
2. Zubek Adam (1. SC TEMPISH Vítkovice)
3. Petrák Jaroslav (FbŠ Bohemians) 
4. Vavroušek Šimon (Tatran Střešovice)
5. Smutný Filip (FBC Liberec)


S velkým náskokem na ostatní hráčky juniorkám jasně kraluje opora brněnských Bulldogs a juniorské reprezentace Anna Brucháčková. 18letá útočnice se zkušenostmi dokonce i ze ženské reprezentace patřila k největším strůjkyním stříbrného úspěchu na MS juniorek 2022 v polských Katovicích. Rodačka z Mikulova v kádru extraligového Brna nastupuje společně se svou sestrou Emou a s 47 body je třetí nejproduktivnější hráčkou Extraligy žen.

Na druhé pozici za nedostižnou Brucháčkovou skončila teprve 16letá Karolína Klubalová. Liberecká útočnice se v anketě objevuje vůbec poprvé a hned na stříbrné pozici. V osmnácti duelech probíhající sezony 1. ligy juniorek zaznamenala neuvěřitelných 71 bodů a vede tak produktivitu a zároveň je i s 44 přesnými zásahy lídryní celé soutěže. I přes svůj velmi nízký věk patřila k tahounkám juniorské reprezentace na mistrovství světa v Katovicích. Třetí místo patří Karolíně Mezerové z celku pražských klokanek. Rodačka z Čerčan patří i do širšího kádru ženské reprezentace a v nejvyšší ženské soutěži si drží bilanci více než bodu na utkání.

Čtvrtou příčku obsadila chodovská útočnice Andrea Břeská. V sedmnácti letech patří k tahounkám extraligového týmu z Jižního Města, jehož je s osmnácti trefami druhou nejlepší střelkyní a taktéž reprezentace juniorek. Elitní pětici juniorských florbalistek uzavírá trutnovská rodačka ve službách Tatranu Radka Korbelářová, toho času ve službách Tatranu, jehož nejlepší střelkyní svého pražského celku.

Průběžné pořadí ankety juniorka sezony (top 5) po 1. kole hlasování

1. Brucháčková Anna (Bulldogs Brno)
2. Klubalová Karolína (FBC Liberec)
3. Mezerová Karolína (FbŠ Bohemians)
4. Břeská Andrea (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
5. Korbelářová Radka (PSN Tatran Střešovice)


Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se