CE liga juniorů zná všechny své účastníky! V dramatech uspěli Panthers a Bulldogs

Junioři Panthers Praha | foto: Panthers Praha

Kvalifikace o nejvyšší juniorskou ligu je minulostí a všechny týmy se již připravují na nadcházející základní část. O dvanáct míst zaručujících účast v nejprestižnější CE lize juniorů bojovalo celkem jednatřicet družstev z celé republiky.


Z osmi skupin po třech nebo čtyřech účastnících vždy postupovalo jedno mužstvo a to, které se umístilo na druhém místě, hrálo dvojzápasovou baráž o postup se stejně umístěným soupeřem z odlišné skupiny. Týmy, které se mezi top 12 neprobojovaly, budou hrát 1. ligu juniorů rozdělenou na dvě skupiny.

Suverénně s plným počtem bodů svou kvalifikační skupinu ovládlo hned pět celků. Jako první jím byl Tatran Střešovice, který bude obhajovat titul z minulé sezony. Ani jednou nezaváhal také jihoměstský vicemistr Florbal Chodov. Ten do top 12 proplul s celkovým skóre 93:13. Bohemka dokázala v rámci jednoho utkání proti České Lípě nastřílet úctyhodných osmadvacet branek, klokani Severočechy přejeli obrovským rozdílem 28:3.

Čtvrtým mančaftem, který neztratil ani bod, se staly Vítkovice. Rytíři si poradili se všemi svými protivníky a mezi elitou tak samozřejmě ani letos chybět nebudou. V jediné tříčlenné skupině jasně dominovala pražská Sparta, která ze svých vzájemných zápasů s Teplicemi a Ústím dokázala hladce vytěžit maximální počet bodů.

Ztráta pouhého bodu znamenala první místo ve skupině pro také pro Mladou Boleslav a brněnské Gullivers. Velmi dramatické bylo rozuzlení ve skupině E, kde nakonec triumfovali Black Angels, kteří v předposledním klání zdolali Kladno 6:5 a první místo vybojovali právě na úkor Kanonýrů.

Na druhé týmy ve skupinách čekala baráž o postup. Ve vzájemných dvojzápasech změřily své síly Kladno s FBC Plzeň, Panthers s Pardubicemi, Ostrava s Ústím nad Labem a Liberec s Bulldogs Brno.

Kladenští Kanonýři nejprve těsně přehráli Plzeň na jejím hřišti 6:5, ale následně jí doma uštědřili debakl 15:0 a mohli se těšit z postupu. Ani ostravský FBC proti protivníkovi z Ústí ani v jednom duelu nezaváhal a s přehledem si došel pro postup.

To mezi Pantery a Sokoly sledovali fanoušci velice vyrovnané bitvy. Výhra 5:3 a následná prohra 2:3 znamenala těsný postup pro mužstvo z hlavního města, které bylo šťastnější o pouhý gól. Nervy drásající a velice napínavá série byla k vidění i mezi Libercem a Bulldogs Brno. Buldoci nejprve dokázali pod Ještědem vyhrát 3:2 a poté na své palubovce před skvělými 158 diváky ve vypjaté bitvě remizovali 7:7. Remíza rozhodla o tom, že CE ligu si zahrají rovnou dvě brněnská mužstva.

Družstva, která se do CE ligy neprobojovala, si zahrají 1. ligu juniorů rozdělenou na skupinu A a B. První hrací den je na programu již v sobotu 8. října.

Kompletní rozdělení do skupin:
CE liga juniorů

1. SC TEMPISH Vítkovice, ACEMA Sparta Praha UNYP, BLACK ANGELS YONEX, FAT PIPE FLORBAL CHODOV, FbŠ Bohemians DDM Praha 7, Předvýběr.CZ Florbal MB, PSN Tatran Střešovice, Sokol Brno I EMKOCase Gullivers, Bulldogs Brno, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, Kanonýři Kladno, Panthers Praha.

1. liga juniorů - skupina A

FBC Česká Lípa, FBC DOŠWICH MILEVSKO, FBC Liberec, FbC Plzeň, FBC Štíři Č. Budějovice, FBŠ SLAVIA Plzeň, FD Teplice, Florbal Chomutov, Florbal Ústí, SK Meťák České Budějovice.

1. liga juniorů - skupina B

FBS Olomouc, FBŠ Hummel Hattrick Brno U19, Torpedo Havířov, Zlín Lions, FbC Hradec Králové, Florbal Primátor Náchod, SOKOLI Pardubice, TJ Sokol Královské Vinohrady, Wizards DDM SO Praha 10.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se