Brankář sezony | Kdo se "prochytal" do finálové trojky nejlepších gólmanů?

Finalisté ankety Brankář sezony 2022/23 | foto: Český florbal

Už 9. června poznáme na galavečeru Florbalista sezony vítěze všech anket. Postupně si představíme všechny finalisty a po dívkách v brankovišti si tentokrát představíme jejich mužské kolegy.


Lukáš Bauer
  • Předvýběr.CZ Florbal MB

Tradiční jméno brankářské ankety nechybí ve finále ani letos. Svými výkony opora mladoboleslavského kádru dotáhla svůj tým ke třetímu místu v Livesport Superlize a patřil mezi nejúspěšnější maskované muže. Kromě toho zkušený gólman nestrádal ani na reprezentačním poli, na kterém v rámci mistrovství světa vychytal historickou remízu se Švédskem a dovedl český národní tým až do světového finále. Také díky jeho výkonům tak nyní českým reprezentantům visí na krku stříbrné medaile, což potvrdil také výběr Bauera do All Stars týmu turnaje. 

Lukáš Bauer byl na MS 2022 znovu oporou národního týmu a nechyběl ani v All Stars | foto: Andre Duesel (www.fotografie-duesel.ch)

Tomáš Jurco
  • Tatran Střešovice

Asi největší brankářský talent posledních let nadále stoupá vzhůru raketovou rychlostí a pro tuto sezonu si vybojoval pozici ve finálové trojce nejlepších českých gólmanů. Po mistrovském titulu, který vychytal juniorské reprezentaci na domácím šampionátu 2021, přidal střešovický brankář do své sbírky titul další. Nejlepší gólman základní části nejvyšší soutěže se pravidelně střídal se svým kolegou Lukášem Křížem, který se ale v semifinále zranil a Jurco jej již od té chvíle do brankoviště nepustil a vychytal Tatranu v superfinále tolik toužené zlato. Ne nadarmo si tak v únoru odbyl premiéru i v národním týmu.

Tomáš Jurco vychytal Tatranu titul v BigBoard Superfinále 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Lukáš Kříž
  • Tatran Střešovice

Tatran se v této sezoně mohl opřít o dva skvělé brankáře a oba z nich tak právem figurují ve finálové trojici gólmanské ankety. Oba dva maskovaní muži se v základní části poctivě dělili o minutáž, což platilo i v play-off. V základní části byl Kříž se svými statistikami na druhém místě ze všech stabilních hájců brankovišť, ve vyřazovací části pak vykazoval ještě lepší čísla. Nebýt jeho zranění v semifinálové sérii s Boleslaví, měl by superligový Tatran pravděpodobně velké dilema v tom, koho z vyrovnané dvojice postavit do brány ve velkém superfinále. Stále ještě velmi mladý brankář je ale každopádně velmi důležitým článkem tatranské kabiny a i díky němu celkem ze Střešovic za poslední léta vyrostl znovu do nejužší špičky.

Lukáš Kříž při výhozu | foto: Tatran Střešovice

Další pořadí TOP 10

4. Martin Beneš (Sparta Praha)
5. Lukáš Souček (1. SC Vítkovice)
6. Karel Hodík (Florbal Chodov)
7. Daniel Mück (FBC Liberec)
8. Jan Binder (FBC Ostrava)
9. - 10. Radovan MIchajlovič (Kozel Počenice), Jakub Strakoš (Vikings Kopřivnice)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se