Začalo mezinárodní přestupní období

Matrika, ilustrační fotografie | foto: Adobe Stock

Od 1. 5. 2023 do 15. 1. 2024 je možné podávat žádosti o mezinárodní přestup z nebo do České republiky. Pro případné zájemce je v článku popsán postup, který je potřeba při mezinárodní změně dresu dodržovat. Stejně tak je od 1. 5. 2023 možné podávat ve florbalovém informačním systému FIS žádosti o přestup v rámci Českého florbalu.


Všechny potřebné informace k mezinárodnímu přestupu jsou v angličtině na stránkách Mezinárodní florbalové federace (IFF) zde. Další formy dočasných přestupů jsou popsány na stránkách IFF zde, případně jsou vysvětleny na stránce Mezinárodní přestup v rámci sekce Matriky.

Veškerá komunikace probíhá elektronicky (emailem v příloze ve formátu pdf). V případě dotazů na IFF se obraťte na email transfer@floorball.sport.

Poplatky

Poplatky za mezinárodní přestupy zůstávají stejné, a to 220 CHF za standartní přestup, 330 CHF za expresní vyřízení a 110 CHF pro federace zemí mimo nejlepších 25. Dočasný start a Interkontinentální hostování jsou zpoplatněny 110 CHF a Studentské hostování 55 CHF.

Postup řešení mezinárodního přestupu

Pro usnadnění řešení celé záležitosti mezinárodního přestupu Vám přiblížíme nejdůležitější kroky řešení:

1) Hráč si stáhne příslušný formulář zde, vyplní ho a podepíše,

2) zašle vyplněný a podepsaný formulář novému oddílu (Receiving club) nebo dočasnému oddílu (Temporary club), kam směřuje trvale či dočasně, k potvrzení a podepsání,

3) zašle formulář mateřskému oddílu (Giving/Ordinary club), tedy oddílu, kde má oddílovou příslušnost k vyjádření a potvrzení,

4) zašle vyplněný formulář národní federaci mateřského oddílu (National Association of the Giving Club) k potvrzení,

5) uhradí příslušný poplatek ve Švýcarských francích (CHF) dle pokynů na stránkách IFF nebo dle údajů uvedených na všech formulářích úplně dole - je potřeba uhradit i všechny poplatky spojené s převodem,

6) zašle kompletně vyplněný formulář naIFF (spolu s potvrzením o úhradě poplatku za mezinárodní přestup v případě expresního poplatku).

Postup v případě, že hráč odchází z ČR: Body 1) až 4) platí v daném pořadí jen u bodu 4) Matrika zasílá již potvrzený formulář rovnou na IFF a v kopii hráči na jím uvedený e-mail. Dále hráč postupuje podle výše zmíněného postupu.

Přestup do ČR

Postup v případě, že hráč směřuje do ČR. Hráč postupuje a řídí se postupně výše uvedenými body. Po schválení mezinárodního přestupu IFF, což je možné zjistit zde, je u nově příchozích hráčů nutné, aby vyplnili papírovou přihlášku člena do ČF. U mezinárodního přestupu není možné využít elektronické přihlášky.

Užitečné odkazy:

Žebříček zemí IFF

Matriční úsek

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se