Momenty roku 2022: Český florbal oslavil 30 let

Oslavy 30 let Českého florbalu na kostce během SFF 2022 | foto: Pavel Doubek/Český florbal

Čím jiným bychom měli začít výčet důležitých momentů právě končícího roku, než právě významným výročím, které Český florbal v průběhu celého roku slavil. Vše začalo čtrnáctého ledna. V tomto datu totiž v roce 1992 vznikla Česká floorballová unie a o 30 let později také začaly oficiální oslavy výročí.


Jejich nejvýznamnější gró se odehrálo v rámci jubilejního 10. Superfinále florbalu, které hostila pražská O2 arena a téměř 11 tisíc návštěvníků si mohlo v libeňské hale vychutnat speciální doprovodný program včetně výstavy mapující 30letou štreku florbalu ze sportovního miminka po jednu z nejpopulárnějších závodních i volnočasových aktivit na našem území. Nechyběla ani ukázka historických artefaktů či speciální video a merch.

Výstava ke 30 letům Českého florbalu na SFF 2022 | foto: Pavel Doubek/Český florbal

Významné zastoupení měly oslavy 30 let i v rámci ankety Florbalista sezony 2021/22, kdy odborná veřejnost hlasovala o moment 30 let. Do finálového výběru se dostala pětice významných milníků. Celkem jednoznačně vyhrálo domácí mistrovství světa, jež se v roce 2008 odehrálo v Praze a Ostravě, a to před úžasnou atmosférou. Byl to zlomový moment, který ukázal, že florbal v tuzemsku patří mezi velké a populární sporty. Na druhém místě skončily zlaté medaile juniorů z posledních dvou šampionátů, na bronzové příčce bylo založení unie, čtvrtá pozice připadla zahájení organizovaných florbalových soutěží a jako páté skončilo historicky první stříbro mužů z roku 2004.

Připomeňte si speciální video ke 30 letům

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se