Hradec hlásí na dva dny vyprodáno, reprezentaci uvidí poprvé v historii

Češi slaví gól před fanoušky na EFT 2021 v Plzni | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Už příští prodloužený víkend bude patřit ve východočeském Hradci Králové florbalové reprezentaci. Čtyři klání čekají na juniorky, dvakrát se představí mužský národní tým, na jehož zápasy je již nyní vyprodáno, na čtvrtek a neděli jsou volná místa.


Páteční duel navíc okoření rozlučka s dlouholetým reprezentantem Tomem Ondruškem a medailistou z posledních dvou šampionátů Martinem Benešem. Oba mužské duely budete moci sledovat v komentovaném přímém přenosu na ČT sport Plus, v živém vysílání na platformě TVcom pak budou přenášené všechny duely reprezentace juniorek.

Mužský národní tým se před svými fanoušky představí poprvé od turnaje Euro Floorball Tour, které v říjnu 2021 hostila Plzeň, juniorky se v dubnu minulého roku představily v Kutné Hoře. "Jsem rád, že můžeme českým fanouškům znovu ukázat naši florbalovou reprezentaci. O to víc, že se jedná o národní výběry, které v uplynulém roce byly úspěšné na světových šampionátech, neboť jak muži, tak i juniorky vybojovali stříbrné medaile a ukázali, že se na mezinárodní úrovni posouváme stále výš," těší prezidenta Daniela Nováka.

V Hradci Králové se mužský výběr ukáže vůbec poprvé, v Královéhradeckém kraji si již dvakrát zahrály ženy v letech 2003 a 2004, kdy si zahrály ve Dvoře Králové nad Labem a v Jičíně. "Naším cílem je dostávat národní výběry do různých měst napříč republikou a podporovat a rozvíjet tak florbal v různých regionech. V Hradci Králové se reprezentace představí vůbec poprvé v historii, a tak nás těší, že je již nyní na muže vyprodáno. Jsme zároveň rádi za podporu od města a také za to, jak s námi všichni přímo v Hradci spolupracují," pochvaluje si prezident Českého florbalu.

Duely bude hostit sportovní hala v Třebši, kde své domácí duely hraje královéhradecké FbC, jež nastupuje v Národní lize a CE soutěži juniorů. "Infrastruktura pro náš sport je omezená, rádi bychom hráli v halách určených primárně pro halové sporty, alespoň pro dva tisíce diváků, které ale v České republice téměř nejsou. Ale i s vědomím, že pravidelně vrcholný florbal nemůžeme umístit do tak velkých hal, jsme moc rádi, že můžeme nabídnout atraktivní podívanou i našim fanouškům v regionech.  Pokud i do florbalově méně rozvinutých regionů přivezeme takovouto akci, může to do budoucna florbalu v ČR pomoci," věří Novák.

Program zápasů
Čtvrtek 2. 2. 2023

19:00 | CZE WU19 - SUI WU19

Pátek 3. 2. 2023

10:00 | SUI WU19 - FIN WU19
16:30 | CZE WU19 - FIN WU19
19:00 | CZE M - SUI M

Sobota 4. 2. 2023

13:30 | FIN WU19 - SUI WU19
16:00 | CZE M - SUI M
18:30 | CZE WU19 - SUI WU19

Neděle 5. 2. 2023

11:00 | CZE WU19 - FIN WU19

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se