Historický zápas pro Vary! Zvednou se před kamerami ČT sport?

Souboj o míček mezi vinohradským Mácou a karlovarským Zavadilem | foto: SKV Florbal

Nový pracovní týden nabídne hned na startu další florbalovou podívanou v rámci televizního utkání. Historický zápas před sebou má nováček nejvyšší soutěže z Karlových Varů, který přivítá premiérově před kamerami ČT Sport Vinohrady. Úvodní buly duelu padne v 17:10.


Těžkou nováčkovskou sezonu mezi elitou prožívají Karlovy Vary. Západočeši během devatenácti odehraných duelů dokázali zvítězit pouze jednou, a to v prvním kole s Pardubicemi. Od té doby získali Karlovarští na své konto pouhé dva body. Postupně se však výkony i výsledky Západočechů lepší, což je s výhledem na blížící se vyvrcholení sezony pro karlovarský celek pozitivní zprávou. „Jdeme pomalými krůčky, ale jdeme. Máme v týmu mladé kluky, kteří chtějí trénovat, chtějí se posouvat. V některých zápasech jsme neměli prostě tu štěstěnu, ztratili jsme body například s Vítkovicemi v posledních vteřinách. Já věřím na nějakou florbalovou spravedlnost a jednu z těch sérií vyhrajeme, klidně hned tu první,“ říká Michal Klápa.

Karlovy Vary patřily dlouhá léta ke špičce první ligy, na takovou dávku porážek tak nebyly pravidelně zvyklé. Jak však potvrzuje sám Klápa, atmosféra v kabině zůstává pozitivní. „Musím říci, že jsem příjemně překvapený, jaká nálada v týmu panuje. I když přišla dlouhá série bez bodů a špatné výsledky, tak jsme se přes tuhle krizi přehoupli a teď už jdeme postupnými krůčky nahoru. Jsem sám překvapen, jaká panuje nálada na tréninku, jak trénujeme. Díky tomu mě to těší a vůbec se nebojíme závěrečné fáze sezony. Kluci si zaslouží udržet soutěž, tak věřím, že to zvládneme," navazuje Klápa.

Právě karlovarský kapitán má zkušenosti z nejvyšší soutěže i z předchozích let, jak však sám popisuje. I on se musel na startu sezony srovnávat s kvalitou nejvyšší soutěže. „Já jsem nejvyšší soutěž hrál naposledy před pěti lety a byl to pro mě větší šok upřímně, než jsem čekal. Měl jsem problém se s tím popasovat. Mladí kluci se s tím možná dokonce popasovali lépe, klobouk dolu před nimi, rostou. Přijde mi, že to jde dobrým směrem a budu tomu věřit," říká dlouholetý kapitán Západočechů. 

Pondělní soupeř Karlových Varů je však v posledních týdnech na vzestupu. Vinohrady vstoupily do nového roku nejlépe, jak mohly. V pražském derby přemohly Bohemians a následně obraly před kamerami ČT Sport o bod i Chodov. „Do těchto zápasů jsme vstupovali v roli outsidera a věděli jsme, že budeme muset vycházet z pevné obrany a využívat chyb soupeřů k rychlým protiútokům. To jsme plnili skvěle, bodů mohlo být však více. Na tyto výkony musíme navázat a přidat zlepšenou produktivitu v zakončení. Na množství velkých šancí dáváme až příliš málo gólů,“ hodnotí útočník Ivan Pergler.

Pražané prošli před sezonou obrodou, změn doznal kádr i trenérské složení. Vypadá to, že si postupně vše sedá. „Začátek sezony vypadal slibně, paradoxně nám nepomohla reprezentační pauza, po které přišly důležité zápasy s týmy okolo nás v tabulce, které jsme nezvládli. Ještě však zbývá sedm zápasů, ve kterých jdeme získat co nejvíce bodů a porvat se o místo v předkole play-off, které by si naši fanoušci zasloužili," navazuje bývalý hráč Chodova či kunratického Startu. 

V pondělí půjde o historické utkání pro karlovarský florbal, Západočeši se totiž poprvé představí před televizními kamerami. Celý klub se tak na tuto událost pečlivě připravuje. „Je to významná událost. Určitě se na to těšíme. Co se týče i z pohledu marketingu, tak pro to děláme maximum, abychom si to užili my, diváci i soupeř," říká Klápa.

A co oba aktéři pondělního klání od duelu očekávají? „Mají dobré individuality, kterým když utkání sedne, tak je to výrazně znát. Disponují velice mladým, rychlým týmem. Není to vůbec špatný tým. Pečlivě se na ně připravujeme. Dlouhodobě se připravujeme na závěrečnou část sezony. Vinohrady jsou samozřejmě týmem, se kterým se můžeme potkat, takže je to pro nás důležité utkání, abychom zjistili, jak na tom jsme," popisuje domácí Klápa.

„Očekáváme bitvu podobně jako v prvním vzájemném zápase. Nicméně jdeme jednoznačně za třemi body z tohoto utkání, jelikož pomýšlíme na play-off a plný bodový zisk z tohoto zápasu je bezpodmínečný. Důležité bude rozhodně využívat naše gólové šance, kterých si vytváříme velké množství, nicméně jejich proměňování stále pokulhává. Bude potřeba se opřít o kvalitní obranu z posledních zápasů. Dále také bude klíčem kontrola na míčku, jelikož v tomto klání budeme muset spíše tvořit hru," zakončuje na druhé straně Pergler. 

TV utkání 20. kola Livesport Superligy
FB Hurrican Karlovy Vary - TJ Sokol Královské Vinohrady 

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se