Stabilní opora přestupuje: Bína mění po více než dekádě Boleslav za Lípu

Mistrovské emoce Jakuba Bíny v dresu Mladé Boleslavi | foto: Český florbal

Po 11 letech v dresu Mladé Boleslavi míří za změnou Jakub Bína. Autor 175 gólů v nejvyšší soutěži a trojnásobný superligový mistr přestupuje do České Lípy, kde chce dát své kariéře nový impulz. Odchovanec Havlíčkova Brodu si v dresu Středočechů prožil kompletní pouť od dorosteneckých let až po nejvyšší florbalové mety.


Jakub Bína za Bolku odehrál celkem 295 zápasů v nejvyšší soutěži včetně play-off s bilancí 175+97. Přestože před rokem s klubem uzavřel novou tříletou dohodu, Boleslav mu nyní vychází vstříc v přání změnit prostředí a dát své kariéře v 26 letech impulz.

"Jsem šťastný, že jsem ve svém životě zažil těch mnoho let v Bolce. Není to pro mě lehké loučení. Bolce jsem za všechno moc vděčný a budu jí dál fandit. Chtěl bych poděkovat všem v čele s Tomášem Pacákem. Po florbalové stránce jsem se víceméně všechno naučil tady, získal jsem tu mnoho zkušeností, ale cítil jsem, že je čas na změnu," uvedl Bína pro klubový web.

Dosavadní hráč Středočechů zmínil i to, že si chce užít florbal z trochu jiné stránky. "V Bolce jsme měli každý rok ty nejvyšší cíle, ale nikdo vám nic zadarmo nedá. Věci mimo florbal musí jít často stranou. Hledal jsem možnosti, jak bych to mohl změnit. Měl jsem nabídky od více týmů a nebylo to vůbec jednoduché rozhodování. S Českou Lípou jsme našli řešení na všechny moje požadavky a jsem přesvědčený, že budu spokojený. Chci být šťastný v každodenním režimu a těšit se na každý trénink a zápas," dodal.

"Kuba s námi byl jedenáct let, prožil s námi mnoho hezkého, jeho příběh byl v některých obdobích náročný, ale stálo to za to a přejeme mu jen to dobré. Kuba se zapsal do boleslavské historie nejen jako hráč, ale i jako zaměstnanec klubu a trenér. Věřím, že ve všech těchto rolích bude pro Českou Lípu přínosný a na nás je, abychom Kubu adekvátně nahradili," sdělil generální manažer Bolky Tomáš Pacák.

V dresu Mladé Boleslavi dosáhl Bína rovnou na tři triumfy v rámci BigBoard Superfinále. Konkrétně v letech 2018, 2021 a 2022. V nedávno skončeném ročníku to dotáhl s mančaftem opět až do zápasu o všechno s Tatranem, který však tentokrát dopadl pro Středočechy druhým místem. Co se týče České Lípy jakožto dalšího Bínova angažmá, ta završila sezonu 2023/24 ve čtvrtfinále.



Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se