Procházka uzavřel sestavu pro domácí EFT, změny hlásí muži i U23

Kristýna Lechnerová (číslo 3) na turnaji EFT 2022 | foto: Český florbal

Národní týmy se už během prvního zářijového víkendu vydají do akce. Realizační tým ženské reprezentace doplnil sestavu pro domácí turnaj Euro Floorball Tour v Ústí nad Labem. Ke změnám v nominaci došlo i u dalších celků.


Trenér ženské reprezentace Lukáš Procházka již dříve avizoval, že využije možnosti vzít s sebou do Ústí nad Labem širší kádr dvaceti hráček. Dvě místa doplnil po turnaji Czech Open.

Na domácím turnaji Euro Floorball Tour se divákům představí vicemistryně světa z posledního šampionátu juniorek Kristýna Lechnerová, která uplynulou sezonu strávila v ženské SSL, a kapitánka bronzových medailistek z mistrovství světa hráček do devatenácti let, které se hrálo v roce 2021, Lucie Želízková.

Doplnění kádru avizoval také kouč mužské reprezentace Jaroslav Berka, který musel reagoval na výpadek velezkušeného Matěje Jendrišáka. Premiéru v seniorském týmu si na turnaji v Lotyšsku odbude Matyáš Krebner. „Jedná se o hráče s velkým potenciálem, navíc univerzála, který může zastat více postů. Po období stagnace u něj nyní vidíme progres a chceme ho vidět v akci. Výhodou je, že v uplynulé sezoně absolvoval akce s U23 a skok do mužské reprezentace pro něj nebude tak velký a i jeho aklimatizace do týmu tím bude snadnější,” vysvětluje Berka.

Do Lotyšska nakonec neodcestuje kvůli zranění ani Tomáš Hanák, jehož místo zaujme nejlepší střelec zlatého juniorského mistrovství světa v Brně Matěj Pěnička, který byl původně v sestavě výběru do 23 let. „Matěj s námi již absolvoval kvalifikaci na uplynulý šampionát. Po delší době je zdravotně fit a na Czech Open potvrdil střeleckou fazonu,” popisuje český trenér.

Místo Pěničky zamíří na premiérový turnaj třiadvacítek do Německa útočník Bohemians Karel Petrák. Kvůli zdravotním problémům se Ladislavu Štanclovi omluvil z kempu reprezentace juniorů v Kutné Hoře chodovský Marek Navrátil, jehož nahradil Lukáš Rada z Bohemians.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se